Het Hooggerechtshof
Volledig scherm
Het Hooggerechtshof © AP

Amerikaans Hooggerechtshof steekt stokje voor Trumps laatste onderhandelingspoging met Democraten

Het ziet er niet naar uit dat het Amerikaanse Hooggerechtshof het programma zal herzien dat jonge illegale immigranten, de zogenaamde ‘Dreamers’, beschermt. Daardoor verliest Trump een kostbaar chantagemiddel aan de onderhandelingstafel met de Democraten.

8 reacties

  • Marcus Van Dromme

    5 jaar geleden
    In de loop van de geschiedenis zijn er meer dan eens muren gebouwd om ongewenste migratie tegen te gaan; de muur van Hadrianus die Brittania beschermde van de invallen der Picten, de aarden wal die vandaag Marokko beschermt tegen de aanvallen van het Polisario, de muur in Israël die de voortdurende aanslagen op burgers een eind heeft doen nemen. Dat dat menselijk leed veroorzaakt zo'n muur, kan goed zijn, maar hoeveel misdaden zijn er door verhinderd?
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Men kan voor de politieman een katapult of een pistool vragen, Markus VanDromme. Wat men vraagt moet efficiënt, bruikbaar en betaalbaar zijn. Die muur is geen enkele van de drie.
  • Carl Op de Beeck

    5 jaar geleden
    Trump zal inderdaad niet plooien. Wat kan het hem schelen dat die honderdduizenden ambtenaren geen inkomen hebben, en het land uiteindelijk de chaos tegemoet gaat?
  • Greta Geboers

    5 jaar geleden
    Al eens de muur van Berlijn gezien? Weet je hoeveel menselijke leed dat die muur bezorgd heeft? Nee, dank je. Toch geen muur zeker.
  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    Een muur, dat heeft Europa ook nodig. Gelukkig oet Trump nuet afrekenen met mensensmokkel en anti-democratische NGOs die misdaad en illegaliteit steunen.