thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Gemeenschapsonderwijs wil leerplicht vanaf 5 jaar en gratis schoolmaaltijden

Een verlaging van de leerplichtleeftijd, een maximumfactuur in het secundair onderwijs en gratis gezonde maaltijden op school. Dat zijn enkele blikvangers uit het memorandum dat GO! , het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, op papier heeft gezet voor de nieuwe Vlaamse regering en de nieuwe Vlaamse minister van Onderwijs die na de verkiezingen van mei zal aantreden.

28 reacties

  • maurice snelders

    5 jaar geleden
    Dat is een heel goed voorstel Richard Roose. Zo krijgen de minder gegoede kinderen evenveel als de anderen.
  • Andy De Schieter

    5 jaar geleden
    Deel nog maar meer geld uit. Wat is er mis met een boterham ?
  • Richard Roose

    5 jaar geleden
    Schaf kindergeld af en geef gewoon alles gratis op school, ook een maaltijd 's middags !! Zo gaat het geld zeker naar de kinderen !
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Vele kinderen gaan naar school zonder ontbijt (niet altijd de fout van de ouders). Destijds in het KT Anderlecht, waar ik tijdelijk les gaf was er om 10u ontbijt met broodjes met kaas, met hesp, ... voor een democratisch prijsje. Dat werkte heel goed! Drie 'mama's' die ze verdeelden. KInderen verspillen veel voedsel dus ik opteer voor een varken in elke school. EN een groentetuin! Goed voor strafstudie woensdagnamiddag!
  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    Ik zeg al jaren dat godsdienst welke ook en " zedenleer" of hoe je het nu noemt niet thuishoren in het onderwijs. Wie godsdienst wil volgen kan dat zoals bv bij een spirtclub of wat dqn ook gaan volgen . Godsdienstonderwijs moet niet door de gemeenschap betaald worden en ook de bedieners ervan niey . Zoals in Duitsland kan je betalen voor de kerk waar je lid van bent anders niks.