Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken is bereid om zich te laten ondervragen over de mogelijke fraude met humanitaire visa.
Volledig scherm
Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken is bereid om zich te laten ondervragen over de mogelijke fraude met humanitaire visa. © Tine Schoemaker

Theo Francken wil ondervraagd worden in hoorzitting over visafraude: “Ik doe dit volstrekt vrijwillig. Ik reken op enig respect van mijn collega’s”

Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vraagt nu zelf om ondervraagd te worden in een hoorzitting in de Kamer. Dat was eerder een vraag van Groen. Francken ligt onder vuur in de zaak over visafraude, waarbij partijgenoot Melikan Kucam zich fors zou laten betalen hebben om humanitaire visa te verstrekken aan Syriërs.

48 reacties

  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Respect voor Theo. Hij heeft niets te verbergen. N-VA zeker weer mijn stem.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Als Francken geloofwaardig wilde zijn had hij het moeten uitleggen in het parlement toen het aan de orde was ipv met zijn kop naar beneden naar de grond te staren. Ondertussen weten ze bij NVA dat men tegen Kucam geen reële bewijzen hebben omdat hij het geld incasseerde via tussenpersonen (systeem Don Corleone en Al Capone).
  • florence vermeulen

    5 jaar geleden
    hij rekent op respect van collegas' ! Maar de collega's hebben tot heden toe alle respect aan hun laars gelapt! De collega's hebben maar één doel, de NV A kelderen !
  • Gerd Van nieuwenhove

    5 jaar geleden
    Francken schijnheilig ? Niet meer, niet minder .....
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Moesten het trado's zijn ze zouden hun onschendbaarheid aan wenden om niet ondervraagt te moeten worden wie van de trado's heeft zoiets ooit gedaan NIEMAND.Theo staat recht in zijn schoenen en er zijn geen bewijzen dat Kucam betaald geweest is.De boemerang is op komst de trado's ze leren het nooit.