© SBR

Achterliggende bestuurder verraadt Genkenaars: “Ze smeten sporttas met drugs uit auto”

Het openbaar ministerie vraagt celstraffen van vijftien en twintig maanden en geldboetes van 8.000 euro voor twee kameraden die drugs, waaronder heroïne en cocaïne, uit hun wagen zouden gegooid hebben toen ze een verkeerscontrole in Genk naderden. De bestuurder in de auto achter hen verraadde de vrienden.

ShDf

Tijdens een verkeerscontrole in Genk op 12 december 2017 werden de twee vrienden gecontroleerd. Alles leek in orde, tot de bestuurder van de auto die achter hen reed ook doorheen de verkeerscontrole moest. Hij vertelde aan de politiemannen dat de twee kameraden tijdens hun rit een zwarte sporttas uit het raam gooiden op het moment dat ze de politiecombi’s opmerkten. In de tas zou cocaïne en heroïne gezeten hebben. De twee vrienden staken de schuld op elkaar. “Volgens de ene is de drugs van zijn vriend, terwijl die vriend de bal dan weer terug kaatst”, aldus de procureur die celstraffen van vijftien en twintig maanden vraagt en geldboetes van 8.000 euro.

De advocaat van een van de mannen vraagt een straf met uitstel onder voorwaarden. “Hij heeft een ernstig probleem en moet zich laten opnemen. In de gevangenis gaat het er niet beter op worden.”

Vonnis op 27 februari.