In oktober 2017 zochten speurders opnieuw in het kanaal van Ronquières.
Volledig scherm
In oktober 2017 zochten speurders opnieuw in het kanaal van Ronquières. © Photo News

Oud-speurder opgepakt in onderzoek naar Bende van Nijvel, heeft mogelijk “cruciale informatie” achtergehouden

Het federaal parket bevestigt de arrestatie van een ex-speurder in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Gisteren werd hij uitgenodigd voor verhoor en op dit moment wordt hij nog steeds ondervraagd. Het huidige onderzoeksteam verdenkt de man, Philippe V. (62), ervan dat hij in 1986 het onderzoek naar de Bende manipuleerde. V. “zou minstens bepaalde, mogelijks cruciale, informatie achtergehouden hebben”, zegt het parket. De onderzoeksrechter zal morgen beslissen of hij wordt aangehouden of niet.

60 reacties

  • etienne vijverman

    5 jaar geleden
    het is een zaak van uit de hogere kringen de echte waarheid zal nooit uitkomen er al altijd een waas van onduidelijkheid rond hangen
  • censor

    5 jaar geleden
    Eerst het nieuws, dan ter zake, en nog eens de afspraak...en de Jef maar geheimzinnig doen, alsof hij wil zeggen: koop mijn boek koop mijn boek !Alle staat er in !!Mensen toch laat die advocaat toch eens links liggen...
  • Klaus Jozef Kalergi

    5 jaar geleden
    Ik denk dat het ondertussen wel duidelijk is dat de bende onderdeel was van operatie gladio van de CIA.
  • Christine Spaerkeer

    5 jaar geleden
    Lijst eens de politieke en gerechtelijke namen op van toen die al verscheidende malen in verband werden gebracht wegens het sturen en/of doen van dingen waarbij je de wenkbrauwen fronst. Bv de verhuis van Dendermonde naar Charleroi (Wathelet), het verbranden van documenten, ... vele van die personen hebben achteraf gewoon verder carrière gemaakt. Waarom wordt dit blijvend getolereerd door de politieke elite van vandaag?
  • edwig Impen

    5 jaar geleden
    inderdaad leen hanssens dat is een heel goede vraag. En waarom heeft men indertijd die man al niet op de rooster gelegd en de tipgever gezocht en ondervraagd? mijn visie is nog altijd, en dat liet Jef vermassen gisteren in terzake ook doorschemeren, dat er daar hooggeplaatsten van de staatsveiligheid, rijkswacht en politiek in betrokken waren. Sommigen uit ideaal anderen misschien door chantage.