De confrontatie tussen scholieren en Nathan Philips in Washington.
Volledig scherm
De confrontatie tussen scholieren en Nathan Philips in Washington. © REUTERS

Confrontatie Trump-aanhangers en indiaanse Amerikaan: het échte verhaal achter de virale video

Wat is er afgelopen vrijdag in Washington écht gebeurd tussen de groep katholieke jongeren en de inheemse oorlogsveteraan Nathan Phillips? De video over het incident werd herhaaldelijk verspreid en lokte polariserende reacties uit.

15 reacties

  • Rob Kennis

    5 jaar geleden
    Duurde lang Hln om het juiste verhaal te brengen. De dag dat jullie dit poste was het volledige 2uur filmpje al online. Hij was zelfs geen Vietnam veteraan, hij maakte koelkasten in de marine.
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    De media is niet begonnen met de foute info maar dat is via Twitter begonnen. En Sandman heeft in zijn verhaal gezegd dat Philips net als hem probeerde de gemoederen te bedaren. Het waren de zwarte die starte met racistische uitspraken. Noch Philips die hier door sommige word zwart gemaakt noch Sandman en noch de Media. Hebben dit gedaan
  • Xavier De Groof

    5 jaar geleden
    De mainstream media laat nu weer eens zien dat ze liever eenzijdige berichtgeving geven zolang het de rechtse kant maar in slecht daglicht kunnen zetten. Nu spijtig dat mensen zelf via sociale media de werkelijkheid kunnen delen. En dan moet de MSM weer gaan toegeven dat ze de feiten ook hebben verdraaid. Chapeau dat ze nu wel een keer de juiste feiten plaatsen. Dit zal meer gebeuren want het gewone volk hebben jullie spelletje stilaan door ..
  • Gerri Tramet

    5 jaar geleden
    Content dat jullie uiteindelijk het juiste verhaal hebben gebracht
  • Niko

    5 jaar geleden
    Links moet aan banden, en het is dringend.