© EPA

Jolien D’hoore en Lotte Kopecky pakken Europese titel in ploegkoers

Jolien D’hoore en Lotte Kopecky hebben zondag op het EK baanwielrennen in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines de ploegkoers gewonnen. Het is Belgiës vijfde medaille, de eerste gouden.

fdg

D’hoore en Kopecky totaliseerden 36 punten en haalden het daarmee voor de Britten Emily Nelson en Emily Kay (26 punten).

Het brons ging met 22 punten naar de Nederlanders Kirsten Wild en Nina Kessler. Het was voor het eerst dat de vrouwen op dit onderdeel streden om een Europese titel.

Het allereerste ploegkoerskampioenschap voor vrouwen werd dus een voltreffer. Het was een best boeiend spektakel met spurten op het scherp van de snee. De Britten, Mano Lloyd-Emily Nelson, begonnen sterk, maar moesten daarna gas terugnemen. D’hoore-Kopecky sprokkelden in alle spurten punten. Half koers hadden ze al een duidelijke voorsprong op Nederland, Frankrijk en Groot-Brittanië. “Ik denk dat het mooi was om naar te kijken en minder gevaarlijk dan men had verwacht. Twee keer misten we een aflossing. Dat heeft te maken met ervaring”, lachte D’hoore de tanden bloot. “Vaak hadden we nog niet op dit onderdeel getraind. De aflossingen verliepen goed, maar de spurten kwamen niet altijd even goed uit. Dat is een werkpunt. Hopelijk kunnebn we op het WK in Hongkong deze prestatie bevestigen. En dan maar hopen dt het opnieuw op het olympische programma wordt opgenomen.”

© EPA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer