Videospeler inladen...

Verhoogd risico op diabetes? Deze app berekent het voor u

De online webapplicatie 'gezondheidskompas' berekent uw gezondheidsrisico's voor ziektes zoals diabetes, dikkedarm- en borstkanker of cardiovasculaire aandoeningen. De applicatie richt zich vooral op mensen ouder dan 45 jaar. Ā 

Het gezondheidskompas is een nieuwe online webapplicatie waarmee Vlamingen kunnen testen wat hun risico is op ziektes zoals diabetes of suikerziete, hart- en vaatziektes en borst- of dikkedarmkanker. Het is een initiatief van het agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse Overheid.

Een vragenlijst over uw leeftijd, gewicht, gewoontes zoals roken en drinken, bewegen en erfelijkheid vormt de basis waarop het gezondheidskompas een advies geeft. Mensen met verhoogde risico's krijgen het advies om hun resultaten te bespreken met hun huisarts. Via een code kan de huisarts een inzicht krijgen in de antwoorden.

Voor mensen ouder dan 45 jaar wordt er ook een score berekend voor het risico op diabetes of suikerziekte.

Verder toont het gezondheidskompas ook het aanbod qua hulpverlening. Zo vindt iemand die rookt een overzicht van het ondersteuningsaanbod om te stoppen met roken.

U kan uw gezondheidsrisico bereiken viaĀ  www.gezondheidskompas.be Ā 

Bekijk hieronder de reportage van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen