Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). © BELGA

Crevits na filmpje waarin lerares Dries Van Langenhove “randdebiel" noemt: "Beledigende taal hoort niet thuis in klaslokaal”

"Beledigende opmerkingen maken hoort nergens thuis, ook niet in een klaslokaal". Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) in reactie op een undercoverfilmpje waarin een leerkracht van een Gentse school Dries Van Langenhove, oprichter van Schild & Vrienden en lijsttrekker op de Vlaams Belang-lijst in Vlaams Brabant, onder meer een "randdebiel" noemt. Volgens minister Crevits is het aan de school om een onderzoek te voeren en desnoods maatregelen te nemen. 

22 reacties

  • albert stroobandt

    5 jaar geleden
    Ze zal haar dag niet gehad hebben,en links ligt in de lijn van Gent ja en dan maar zagen ,schaft godsdienst en zedenleer en maakt er taakbalk en van. Albert Stroobandt
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    Dit gaat om veel meer dan een belediging. Dit is pure politieke indoctrinatie en de toon en beledigende, partijdige en kleinerende woordenschat van de lerares spreekt voor zich. Waarsachijnlijk een tipje van de ijsberg in ''onderwijs''..
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Neen patrick morel. Men kan niet in de lengte van dagen ziek thuis blijven en zijn wedde blijven ontvangen. Eén jaar nog. En dan volgt een tbs die berekend wordt op je loon en anciënniteit of als het al kan een verplichte op pensioen stelling. En dat kan slechter uitvallen dan de traditionele ziekenkas van de private werknemers. Onbeschoft taalgebruik moet niet kunnen. Maar een sanctie moet aangepast zijn aan de zwaarte van de overtreding. En leugens blijven verkondigen moet ook niet kunnen.
  • birgit vanderest

    5 jaar geleden
    het parlement is in hetzelfde bedje ziek. Jullie taalgebruik komt ook niet in de grote van Dale voor.
  • Oisin Macdara

    5 jaar geleden
    Politiek hoort niet thuis in een school!