AP
Volledig scherm
© AP

Trump wil dinsdag “alternatieve toespraak” geven nu Pelosi hem verbiedt State of the Union te houden: “Pure schande”

Amerikaans president Donald Trump zegt dat hij een “alternatief event” zal organiseren in plaats van de traditionele State of the Union volgende week dinsdag. Wat dat zal zijn, wil hij nog niet kwijt. Eerder vandaag liet Trump weten dat hij er niets voor voelde zijn jaarlijkse beleidstoespraak uit te stellen door de shutdown, zoals Huis-voorzitter Nancy Pelosi gesuggereerd had. Als reactie daarop zei Pelosi dat de State of the Union afgelast is zolang de overheid niet opnieuw open gaat. "Een schande”, vindt Trump.

13 reacties

  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Alles aan Trump is alternatief: waarheden, feiten, cijfers, uitspraken. Een waarheid is niet een waarheid volgens Giulliani. Alternatief, maar totaal niet correct.
  • Rita De Swaef

    5 jaar geleden
    JensVandenbroeck u draait de zaken om. Trump houdt 800.000 gezinnen gegijzeld omdat hij zijn muurtje absoluut wil bouwen. Speaker Pelosi heeft gelijk dat ze hem geen duimbreed toegeeft. Hij begon met dit afpersingsspel op de rug van die werkende mensen. Als hij gewoon de Shutdown beeindigt kan hij zijn State of the Union houden.
  • jack vandenhende

    5 jaar geleden
    @Tom Araya , over beloftens gesproken en het waarmaken daarvan . Trump had toch met heel veel show beloofd dat Mexico de muur zou betalen , en dat het de Amerikaanse belasting betaler , geen penny zou kosten . Nu heeft Trump 100.000 ambtenaren zonder loon gezet en naar de voedselbank gejaagd , omdat hij zijn valse en onuitvoerbare belofte niet kan waarmaken .
  • Marcus Van Dromme

    5 jaar geleden
    Het Amerikaanse parlement zet zichzelf buiten spel.
  • kami sama

    5 jaar geleden
    Tom De Backer : Zo kan je natuurlijk aan alles je eigen versie koppelen hé :-) Ben niet voor trump, maar hier stellen de Democraten zich aan als een klein kind.