Een patiënt krijgt een MRI-scan.
Volledig scherm
Een patiënt krijgt een MRI-scan. © thinkstock

België krijgt 18 nieuwe MRI-scanners

België krijgt 18 nieuwe MRI-scanners, te verspreiden in ziekenhuizen over het hele land. Dat kondigt federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) aan. De totale capaciteit breidt uit met 15 procent, tot 139 scanners. 

6 reacties

  • Kathy Nagels

    5 jaar geleden
    Politiek gaat beslissen wie een extra krijgt. met maar 18 extra toestellen ga je echt geen wachtlijsten oplossen. Onnodige onderzoeken voorschrijfgedrag dat moet aangepakt worden
  • Veerle Ballegeer

    5 jaar geleden
    Dat is inderdaad broodnodig, hier in Brugge moet je soms maanden wachten op een afspraak!
  • Dirk Van Den Bossche

    5 jaar geleden
    Het is maar voor 2 a 3 jaar en tegen dan is De Block al lang vergeten wat ze beloofd heeft. Of na 26 mei moet ze er niet meer voor zorgen.
  • Geert Minjauw

    5 jaar geleden
    nog geen jaar geleden mochten de hospitalen slechts de helft van de mri scanners nog gebruiken wegens besparingen... waardoor afspraken werden omgepland van enkele weken naar enkele maanden... nu toevallig voor de verkiezingen met de grote trom worden "nieuwe" aangekondigd... welke journalist durft Maggie hiermee te confronteren, of zien we opnieuw spoken???
  • willem merken

    5 jaar geleden
    En mogen wij ook weten wie die ministers zijn op regionaal niveau? En wat ze al gedaan hebben de laatste 5 jaar? (Buiten hun zakken gevuld)