© Adidas

Trend: zo draag je sportswear toch stijlvol

Een comfortabele en functionele outfit vraagt om enkele sportswear items. Jammer genoeg is de lijn tussen “typische fitnesskleding” en een geslaagde sportieve look flinterdun. Met deze tips draag je sportswear toch stijlvol!

cityfashion

Trainingsvest of hoodie

Geen sporty outfit zonder trainingsvest of hoodie, toch? Kies voor een model dat niet te ruim zit, dat geeft snel een te slordige indruk. Combineer je vest of hoodie met klassiekere items om wat balans te creëren. Een simpele jeans, zwarte pantalon of chino doet het altijd goed. Een geklede mantel maakt je casual chique outfit helemaal af.

Sportief T-shirt

T-shirts die gemaakt zijn voor een stevige work-out zitten vaak beter dan een gewoon exemplaar én voeren zweet een stuk makkelijker af. Geen wonder dat deze variant dus aan populariteit wint. Opvallende kleur of print? Combineer dan met rustige items om het gym-effect te vermijden. Een neutrale kleur kan je wel combineren met een opvallende broek in een toffe print. Tip: zorg dat de stijl-clash niet té groot is. Een kostuumbroek combineren met een neon sportief T-shirt is niet het beste idee.

Trainingsbroek

Voor trainingsbroeken gelden er twee gouden regels: niet te groot en niet te strak. Een compressiebroek is enkel en alleen geschikt binnen de vier muren van de fitness, een gewone trainingsbroek kan je wel buitenshuis dragen. Draag je stuk met een T-shirt met lange mouwen, bomberjack en sneakers voor een streetstyle look. Ook een simpel T-shirt, jeansvest en instappers zorgen voor een geslaagd ensemble. Tip: kies voor een trainingsbroek in het zwart, grijs of donkerblauw om modeblunders te vermijden. Keep it simple!

Mannen: zo geef je je jeans een upgrade

© Solid

Wil je je jeans iets minder casual dragen? Laat die sportieve hoodie en sneakers links liggen. Goodbye typische weekend-outfit, zo geef je je jeans een upgrade!

Combineer je jeans met geklede items

De gemakkelijkste manier om je jeans een flinke upgrade te geven? Combineer met geklede items! Een basic stuk als een jeans kan gerust een dosis ‘gentleman’ gebruiken. Kies voor een overhemd in een toffe print, een klassieke coltrui of pull, een wollen jas of perfectly fitted blazer. Wie zei er dat een jeans enkel in het weekend kon?

Kies de juiste schoenen

We begrijpen je liefde voor sneakers volledig, maar wanneer je een chiquere look wil voor je jeans laat je ze best thuis. Een paar brogues, klassieke kostuumschoenen of loafers (voorjaarstrend van het moment trouwens) zijn een veel betere keuze. De schoenen maken in dit geval dus écht de man!

Denk aan de details

Een simpele jeans heeft nu eenmaal wat extra nodig. Een stijlvolle riem bijvoorbeeld (in de juiste maat en kleur) kan je look een heel andere toets geven.

Wees voorzichtig met het oprollen van je broekspijpen, ‘water in de kelder’ speelt nooit in je voordeel. Op safe spelen? Kies voor een recht model in een donkere wassing, dat staat gekleder dan een lichte skinny.

Deze drie sneakers passen bij je hele kleerkast

© Nubikk

Feit: je kan nooit genoeg sneakers hebben. Op zoek naar een tijdloos paar dat je eindeloos kan combineren? Deze sneakers passen bij je hele kleerkast!

Anno 2019 een klassieker: de witte sneaker

Het manusje-van-alles onder de sneakers? Witte exemplaren. Onder een jeans met donkere of lichte wassing, geklede chino of opvallend kostuum…Met een (propere!) witte sneaker zit je altijd goed. Tip: vervang regelmatig de schoenveters voor een nette look.

Geklede sneakers

Een geklede sneaker kan zeker dienst doen als alternatief voor een derby of kostuumschoen. Investeer in een musthave in een effen kleur (zwart, wit, blauw of cognacbruin bijvoorbeeld) zonder te veel opvallende details. Kies voor een sneaker met ietwat puntige tip, dat staat stijlvoller dan een ronde.

Een vleugje kleur

Raar, maar waar: ook een gekleurd exemplaar kan je vaker combineren dan je denkt. De jeans-en-T-shirt outfit krijgt plots veel meer allure wanneer je combineert met een echte eyecatcher. Toch maar kiezen voor een iets feller paar deze soldenperiode?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer