Enewsfront
Volledig scherm
© Enewsfront

Tweederde Franse flitspalen gesloopt, schade ruim half miljard euro

De gele hesjes in Frankrijk richten hun woede steeds vaker op flitspalen. Inmiddels is zo'n zestig procent van alle radarapparatuur gesloopt, oftewel ruim 2.000 kasten. De schade bedraagt 550 miljoen euro.

71 reacties

  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Van mij mogen ze gerust nog 1000 palen bijzetten en de boetes verdubbelen. Iedereen spreekt over verdoken belastingen maar hou u aan de wet en je betaald 0 euro dus waar is dan de verdoken belasting. Ik rij zelf 75000 per jaar en ja ik heb ook al is een boete gehad.
  • Christophe Vandepoel

    5 jaar geleden
    DIRK VANGOSSUM Brengen veiligheid? Een lachertje? Hier hebben we een kruispunt met zeker 9 palen. Het is een conflictvrij kruispunt dat heel geregeld in serieus conflict staat met absurde situaties tot gevolg. Dat is al meer dan een jaar aan de gang en het is niet het enige conflictvrije conflict kruispunt dat vol met 'veiligheidspalen' staat. Maar goed dat het stad hier verkeersveiligheid hoog in het vaandel draagt.
  • vandekempen bart

    5 jaar geleden
    dat krijg je als mensen het gevoel krijgen dat elk tankstation en elke flitspaal een belastingkantoor is. de boetes en accijnzen liggen veel te hoog en dat geld wordt bovendien verspild aan gepamper.
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    Mr. Meuris klopt ze snijden in hun eigen vingers. Met het bedrag dat nu verloren gaat, konden ze al veel gedaan hebben. De intilligentie gaat er blijkbaar fors op achteruit in Frankrijk of is dit het werk van criminelen?
  • JB V

    5 jaar geleden
    Echte helden zijn het, de "gilets jaunes" in Frankrijk. Hun heldendaden: vernielingen en plunderingen, het verkeer tegenhouden (lees: de mensen die moeten gaan werken om hun gezin te onderhouden zoveel mogelijk hinderen) en dus reusachtig veel schade berokkenen die ze zelf zullen terugbetalen via hun verhoogde belastingen. Hoe debiel kun je zijn?