Aanslag Joods Museum: opnieuw jurylid vervangen wegens ziekte

© AFP

Op het assisenproces over de aanslag op het Joods Museum heeft donderdag een effectief jurylid verstek gegeven wegens ziekte. De man werd vervangen door een reserve-jurylid.

gjs

“De griep heeft toegeslagen binnen de jury”, zo startte voorzitter Laurence Massart de zitting. “Het derde effectieve jurylid is afwezig, hij wordt vervangen door het eerste reserve-jurylid.”

In totaal zijn nu al vier effectieve juryleden vervangen of gewraakt, en één reserve-jurylid. Van de 24 mensen die uitgeloot waren om te zetelen als effectief of reserve-jurylid, blijven er dus nog 19 over.

De ziiting ging na de vervanging van het jurylid door met de zogenaamde “Enquête Marseillaise”, het onderzoek dat de Franse speurders gedaan hebben naar de aanslag.

Hoofdbeklaagde Mehdi Nemmouche was voor het eerst in het proces gekleed in een witte trui.

LEES OOK. Nemmouche maakt zich kwaad op rechter: “Ik zal praten, wees geduldig”

Op het proces had hoofdverdachte Mehdi Nemmouche even de indruk gewekt dat hij wilde meewerken, maar woensdag klapte hij weer dicht. Toen de voorzitter van de rechtbank daarop bij Nemmouche aandrong op antwoorden, maakte die zich kwaad over de gang van zaken: “Ik zal praten, wees geduldig”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen