Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA).
Volledig scherm
Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA). © Photo News

Siegfried Bracke: “Aan corrupte mensen moet je al eens geld geven om je werk te kunnen doen”

Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) heeft grote vragen bij de beschuldigingen aan het adres van Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam.  “Dit is zo formeel ontkennend dat ik toch wel heel grote vragen heb. We mogen niet te snel uitgaan van zijn schuld”, zei Bracke vanmorgen op Radio 1 over het dossier van de humanitaire visa. Volgens hem moet er in landen als Syrië in bepaalde omstandigheden al eens met smeergeld gewerkt worden, al zou dat de eventuele corruptie door Kucam niet rechtvaardigen, benadrukte hij.

26 reacties

  • willem coopman

    5 jaar geleden
    Mr Bracke, we schenken gul geld aan onze te vele en orakelende politici en toch krijgen we niets wezenlijk veranderd. Als ze hun zin niet krijgen lopen ze als bange wezens weg en verklaren dat ze weggestuurd werden. In de middeleeuwen was het vast beter, dan hadden de mensen maar één stelend baron in hun buurt.
  • Dave Janssens

    5 jaar geleden
    Natuurlijk gaat dit onbenul zoiets zeggen. Een vos verliest zijn streken niet. Hoeveel 'smeergeld' heeft dit corrupt heerschap zelf wel niet ontvangen van telenet?
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    @manfred von richthofen - of rode baron - Als de overheid van plan is om mensen van een gewisse dood te redden moet de overheid daarvoor volledig de kosten op zich nemen en is het onvoorstelbaar en ontoelaatbaar dat die mensen in nood zich moeten wenden tot mensensmokkelaars om hier te geraken. Blijkbaar mag absolute goedheid niet teveel kosten.
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    De wildste dromen komen weer boven bij de linkse correcte meeloper,Gino,Guido, Gerry.Ze zijn de boemerang weeral vergeten de VALSE MAILS F16 ge kunt ze alles wijsmaken zelf de leugens van hun leiders geloven ze blindelings.
  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Schijnbaar spreekt hij met de nodige levenservaring. Een oude vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken nietwaar mijnheer Bracke, eerste burger van dit corrupt landje.