Jacqueline de Haas
Volledig scherm
© Jacqueline de Haas

Ben Weyts wil optreden tegen dierenverkoop via buitenlandse verkoopsites

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) gaat zijn administratie de opdracht geven om steekproefgewijs op te treden tegen de verkoop van dieren via buitenlandse websites. Dat heeft hij gezegd in De Inspecteur op Radio 2.

7 reacties

  • Gilbert Dejonghe

    5 jaar geleden
    Beste Ben . Kijkt eens naar 2 de hands en wat zal u vinden , broodfokkers en zij die meer dan 30 verschillende rassen hebben zit maar zelf geen kweek dieren hebben .Zij worden hier binnen gebracht en hier verkocht. Neem deze maar eens onder handen .
  • Gerda Vetmuylle

    5 jaar geleden
    Wil optreden, de slogan van Nva, we gaan het eens doen, we gaan het eens oplossen, we gaan er eens aan beginnen... hoelang zegt die al van die nonsens.
  • Maria Leten

    5 jaar geleden
    Hopelijk lukt het, wordt hoog tijd dat die waardeloze fokkers eruit worden gehaald
  • Patrick Van puymbroeck

    5 jaar geleden
    Werkt langs twee kanten die import stoppen er zijn heel veel verwaarloosde dieren die ook naar hier komen das ook import men moet die aanvoer naar kennels blokeren want die omzeilen nu de wet hiermee
  • Anne Vereman

    5 jaar geleden
    Wanneer gaat Ben Wuyts eens het probleem bij de bron aanpakken? Maak de eisen voor de broodfok streng ,niet alleen de dieren ook de mensen gaan minder miserie hebben. Schandalig hoe het in ons beschaafd land nog allemaal toegestaan is en de inport van dieren( honden oa) vanuit de landen,roemenië, servië,polen...verbieden waar de toestanden nog ermbartelijker zijn!