© Photo News

Bart De Wever en Jinnih Beels hebben niets dan lof voor afscheidnemende De Backer: “Groot verlies voor Antwerpen”

Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever noemt het nakende terugtreden van Philippe De Backer uit de politiek “een groot verlies voor de stad Antwerpen in de res publica”. De Wever wenst De Backer wel “alle succes in wat hij kiest”. Ook sp.a-schepen Jinnih Beels zegt geschrokken te zijn van het nieuws.

De Backer was op 14 oktober nog Antwerps lijsttrekker voor Open Vld en onderhandelde vervolgens ruim twee maanden met De Wever over een akkoord voor een nieuw stadsbestuur met naast N-VA en Open Vld ook nog sp.a. Hij raakte ook verkozen in de gemeenteraad en legde daar onlangs nog de eed af, maar zal zich binnenkort laten opvolgen door Erica Caluwaerts.

LEES OOK. Philippe De Backer (Open Vld) weigert eerste plaats op Kamerlijst en stopt met politiek

Naast De Backer verlaat mogelijk ook De Wever zelf na de verkiezingen de Antwerpse politiek, aangezien hij de Vlaamse lijst van N-VA trekt en zich uitdrukkelijk kandidaat stelt voor het minister-presidentschap. Dat valt niet te combineren met het Antwerps burgemeesterschap.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook sp.a-schepen Jinnih Beels, die als lijsttrekker voor haar partij eveneens aan de Antwerpse bestuursonderhandelingen deelnam, noemt het vertrek van De Backer “een groot verlies” voor de politiek. “Ik heb hem tijdens de onderhandelingen leren kennen als een fijne man en ben geschrokken van het nieuws”, laat ze weten.

Brussels lijsttrekker bij de Vlaamse verkiezingen Els Ampe roemt dan weer het talent en teamspirit van De Backer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER