Thunberg is momenteel in Davos voor het Wereld Economic Forum.
Volledig scherm
Thunberg is momenteel in Davos voor het Wereld Economic Forum. © AFP

Zweedse klimaatspijbelaarster Greta Thunberg noemt Belgische jongeren "helden"

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg, die als eerste begon met spijbelen voor het klimaat, reageert op Twitter op het succes van de derde editie van "spijbelen voor het klimaat" in Brussel. "Een Belgische journalist vertelde me net dat 35.000 studenten spijbelen in Brussel. Helden!", klinkt het. 

25 reacties

  • yves power

    5 jaar geleden
    Spijbelen en deze zomer met het vliegtuig op reis, gewoon een ander de les spellen en thuis de verwarming wat harder zetten
  • Jef Vanderpol

    5 jaar geleden
    Als je als wetenschapper een studie publiceert waarbij je kan bewijzen dat de opwarming een natuurlijk verschijnsel is, dan wordt je verketterd, uitgesloten, een paria en krijg je geen subsidies meer om onderzoek te doen. Tegelijk wordt je studie in de doofpot gestopt. En ondertussen worden de mensen bang gemaakt zodat ze gemakkelijk te manipuleren zijn. De aandacht wordt afgeleid van de werkelijke problemen zoals overbevolking. En de jeugd is zo gemakkelijk te manipuleren.
  • Pierre Bos

    5 jaar geleden
    Het zijn helden - virtuele helden. Alles wordt virtueel en met slogans opgelost. Het comfort van vandaag is de uitstoot van morgen. Dat zullen hun kinderen hen later ook verwijten. Jammer, maar de klok gaat niet terug.
  • ka Van der Linden

    5 jaar geleden
    En nu samen met anuna naar New York om de UN toe te spreken. Dat zou mooi zijn.
  • Jack Pot

    5 jaar geleden
    Respect aan de jeugd wij ouderen kunnen nog wat van jullie leren !!!!