© SBR

Internering dreigt voor twintiger die op Peerse politie inreed

Voor een 29-jarige aangehouden man uit Hechtel-Eksel dreigt mogelijk de internering nadat hij op 14 oktober 2018 in Peer op de politie inreed. Na een lange achtervolging knalde de man op een wagen en nog gaf hij zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Ook na zijn vrijlating kwam hij weer in aanraking met justitie. Nu omdat hij twee slachtoffers in een filmpje bedreigde waarin te zien was hoe de jongeman zij eis kracht bij zet door een schot af te vuren.

GeHo

Op 14 oktober sloeg de betichte een eerste keer tilt. Bij een politiecontrole reed de twintiger gewoon door. Een agent kon op het nippertje aan de kant springen. “Ik had de dag ervoor twee joints gerookt en raakte in paniek.” Tijdens zijn politieverhoor probeerde de man nog de meubelen te redden door te stellen dat de agent moedwillig tegen zijn wagen was gesprongen. De rechter liet donderdag in Hasselt duidelijk blijken daar geen snars van te geloven. Op de Lillerbaan ter hoogte van de Heidestraat knalde de verdachte op een wagen die linksaf wou slaan. Met de nodige moeite konden de agenten hem overmeesteren. Zelf claimde hij niet agressief te zijn.

Alarmpistolen en messen

In twee filmpjes die hij later doorstuurde naar mensen van wie hij nog geld moest, bewees de betichte het tegendeel. Hij loste een schot met een alarmpistool om duidelijk te maken dat het menens was. Een huiszoeking leverde meerdere alarmpistolen en messen op. Ook stond de Noord-Limburger nog terecht voor agressie tegenover zijn vader in 2017. Naar aanleiding van die laatste feiten verbleef hij vier maanden gedwongen in een instelling.

De procureur vorderde nu de aanstelling van een psychiater met het oog op internering. Indien de rechter hier niet op ingaat, wil het parket hem voor 38 maanden achter de tralies zien verdwijnen. Advocaat Arthur Verhaegen legde de schuld bij het drugsgebruik van zijn cliënt. “Sindsdien is het beginnen mislopen. Ik vraag om een straf met uitstel met strenge voorwaarden. Bovendien had hij niet de intentie om de agent aan te rijden.” De beklaagde suggereerde zelf ook een straf. “Laat me dagtherapie volgen. In de bak zitten, is geen oplossing. Ik wil terug gaan werken en op mijn eigen wonen.”

Vonnis op 21 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer