© rr

Verdachte van vier gewapende overvallen in Antwerpen en Boom gevat

Het wijkteam van het Kiel kon woensdagmiddag een geseinde verdachte vatten. De 18-jarige man wordt verdacht van drie gewapende overvallen in Boom en één in Antwerpen. Hij kon bij eerdere interventies aan de politie ontsnappen maar werd na de arrestatie aangehouden door de onderzoeksrechter.

jtp

Inspecteurs van wijkteam Kiel controleerden woensdagmiddag een instelling in de Abdijstraat op zoek naar een geseinde verdachte, die bij een eerdere controle nog wist te ontsnappen. Nu konden de inspecteurs de man overmeesteren en arresteren.

Bij de interventie brak één van de inspecteurs zijn pols door het verzet van de verdachte. De verdachte werd gearresteerd en overgebracht naar de lokale recherche van de Antwerpse politie, die bezig waren aan een onderzoek naar de man.

Gewapende overvallen

De verdachte komt in aanmerking voor vier gewapende overvallen. Tijdens de kerstvakantie werd een apotheker en kapperszaken Smedts en Renka in Boom overvallen. Bij die laatste kapperszaak sloeg de uitbaatster de jongeman zo hard dat de overvaller het hazenpad koos. De 18-jarige had telkens een mes mee, bedreigde de medewerkers en eiste het geld uit de kassa. Een medewerkster kreeg een mes tegen haar keel. Half januari werd ook een zonnebankcentrum op de Sint-Bernardsesteenweg op een gelijkaardige manier overvallen.

Onderzoek door de lokale recherche PolitieZone Rupel leidde tot een mogelijke verdachte. Zo kon hij ook gelinkt worden aan de overval in Antwerpen. Bij een huiszoeking in Boom vonden de onderzoekers van PZ Rupel verdere aanwijzingen die naar de verdachte leidden. De man zelf kon echter ontsnappen. Hij werd geseind, tot hij deze week in Antwerpen werd gearresteerd.

De verdachte werd ondertussen voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. Het onderzoek wordt verdergezet door de lokale recherche van de Antwerpse politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER