© Lokale Politie Schoten

Politie kan inbreker vatten na oproep van alerte getuige

De lokale politie van Schoten heeft woensdagavond een verdachte van een poging tot inbraak kunnen vatten.

dvd

De politie werd woensdagavond rond acht uur op de hoogte gebracht van een poging tot inbraak in de wijk Centrum-Zuid in Schoten. Een getuige had vanop haar terras twee verdachte personen gezien aan het appartement op de gelijkvloerse verdieping tegenover haar woning. Eén van hen prutste aan het raam.

“De getuige meldde deze verdachte gedragingen onmiddellijk”, zegt de lokale politie van Schoten in een persbericht. “De verdachten namen de vlucht toen de bewoner van het appartement het licht aan stak omdat hij vreemde geluiden had gehoord.”

De politie deed nazicht in de omgeving en het buurtinformatienetwerk (BIN) Sint-Filippus werd opgestart. “Eén verdachte, een 39-jarige Roemeen, kon worden gevat. Een tweede verdachte kon ontkomen.”, aldus de politie.

Er werd braakschade vastgesteld aan de achterdeur en het zijraam van de woning. De verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die zijn aanhouding bevestigde. De tweede verdachte blijft nog op te sporen.

“Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of de verdachten ook gelinkt kunnen worden aan andere feiten in de omgeving”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER