Archieffoto: aanhangers van Juan Guaido.
Volledig scherm
Archieffoto: aanhangers van Juan Guaido. © EPA

Al 26 doden bij protesten tegen Venezolaanse president Maduro, die diplomatieke banden met VS verbreekt

Bij de jongste protesten tegen het regime van de Venezolaanse president Nicolás Maduro, zijn al 26 mensen om het leven gekomen. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie 'Observatorio Venezolano de Conflictivididad Social' (OVCS). Volgens de mensenrechtenorganisatie Foro Penal werden ook 350 mensen opgepakt. In Venezuela woedt een machtsstrijd tussen de regering en de oppositie. Oppositieleider en parlementsvoorzitter Juan Guaido riep zichzelf uit tot president ad interim en daagde Maduro publiekelijk uit. 

7 reacties

  • DAVID VAN LAER

    5 jaar geleden
    Olie in de grond naar schatting meer dan in de States en voila ze zijn er om hun te moeien, net als de omliggende landen waar waren ze toen er nog een mogelijkheid was tot overleg nergens. Land nummer zoveel dat afglijdt naar een burgeroorlog wanneer de aanhang van Maduro ook de straat gaat opkomen.
  • Jonathan Wouters

    5 jaar geleden
    Of de Venezolanen kunnen in de huidige democratie blijven leven, nietwaar Huseyin? Verhongeren terwijl Maduro gouden steaks eet?
  • Huseyin Duzgun

    5 jaar geleden
    Amerika zal wel binnen kort democratie brengen in Venezuela zo als in Irak.
  • Mike Vermoesen

    5 jaar geleden
    Zelf proclamatie? Nee hoor...gewoon de grondwet gevolgd
  • Patrik De Weirdt

    5 jaar geleden
    Normaal dat landen als Rusland, Turkije en Cuba nog steeds dictator Maduro steunen: Hun respectievelijke leiders zijn uit het zelfde hout gesneden.