© rr, jvdp

Ook brandweer Antwerpen wil schadevergoeding van zuurgooier

Vrijdag 25 januari komt de zaak van de zogenaamde zuuraanval voor de correctionele rechtbank. Deze zomer viel een man zijn vriendin aan met een bijtend zuur op het Sint-Jansplein. Ook de Brandweer Zone Antwerpen stelt zich burgerlijke partij, om de kosten te kunnen verhalen op de dader. Dat bevestigt woordvoerder Kristof Geens.

jtp

Op 30 juli raakte Ragna S. (41) zwaar verbrand toen haar ex Jean-Pierre (58) haar aanviel met een bijtend product. Hij gooide het product in de ogen van zijn slachtoffer en vluchtte vervolgens weg. Aan die aanval ging een verleden van stalking vooraf. Ragna S. ontwaakte eind augustus uit haar coma en heeft sindsdien al tientallen operaties gehad.

De dader, Jean-Pierre W. staat vanaf vrijdag terecht voor poging tot moord, bedreigingen, intrafamiliaal geweld, inbraak en stalking.

Behalve het slachtoffer en haar familieleden stelt Brandweer Zone Antwerpen zich burgerlijke partij, om zo de kosten te kunnen verhalen op de dader. Dat doet de brandweer soms, maar niet altijd. In dit geval is het dus opmerkelijk te noemen. “Het gaat inderdaad om de ingezette middelen, de wagens en het personeel”, zo bevestigt woordvoerder Kristof Geens. De kosten zouden oplopen tot 1.300 euro. “Onze collega’s hielpen ook met metingen uit te voeren in het bushokje en dienden mee de eerste medische zorgen toe aan het slachtoffer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER