Facebook Johan Braeckman - Official Page
Volledig scherm
© Facebook Johan Braeckman - Official Page

Johan Braeckman schrijft prachtig eerbetoon aan zijn leermeester: “Mijn leven, mijn denken en handelen, is in nagenoeg alles gekleurd door hem”

Gents hoogleraar wijsbegeerte Johan Braeckman heeft op zijn Facebookpagina een eerbetoon geschreven aan zijn mentor en voorganger aan de UGent Etienne Vermeersch, die ook de promotor was van zijn doctoraat. “Etienne was mijn promotor, mijn mentor, mijn intellectueel en ideologisch kompas, maar bovenal een zeer goede vriend.”

3 reacties

  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Als Etienne Vermeersch sprak ging ik zitten, hij was te verstandig, te realistisch, te belezen in vergelijking met al die tafelspringers. Hij had de kracht en de moed om alles van 2 kanten te bekijken, hij dacht op lange termijn, iets wat veel politici en journalisten niet kunnen.
  • Marc Mortier

    5 jaar geleden
    Etienne Vermeersch heeft meer dan één steen gelegd in de rivier …..
  • Juliaan Van Reeth

    5 jaar geleden
    Leo Apostel 's boek over "religieus atheïsme" was voor mij een eyeopener. Ik begreep meteen wat hij bedoelde en ik denk dat Etienne Vermeersch dat ook zo aanvoelde. Wanneer ik luister naar de Mattheuspassie van Bach dan ben ik ontroerd maar ik word evenzeer ontroerd door de Orfeo van Monteverdi. Religie heeft vooral te maken met emotie en schoonheid, niet met dogmatiek.