Jules Hanot
Volledig scherm
Jules Hanot © Kristof Ghyselinck

COLUMN. Jules Hanot fileert de media: “‘Holland-België’ is chaotische en irritante grapjasserij”

TVU zal van mij zelden een kwaad woord lezen over programma’s die voluit de kaart van sfeer en gezelligheid trekken. Zo breek ik graag een lans voor ‘Groeten Uit’. Een nostalgische tijdreis die bekende soortgenoten als Koen Wauters, Davy Gillis en Eddy Planckaert met hun gezin katapulteert naar het jaar dat ze twaalf waren. Als kleuters in een snoepwinkel wandelen ze in retro-klederdracht door memory lane dat bezaaid is met vintage-huisgerief, An Lemmens en wist-je-datjes uit de tijd van toen. Geen grensverleggende televisie, maar een vrijblijvend uurtje dat ontspanning zonder inspanning biedt. Aangenaam tijdverlies waar een mens goedgezind van wordt. Meer moet dat soms niet zijn.

11 reacties

  • Christiane De Kerpel

    5 jaar geleden
    Heer Dederen, lach gerust, ieder diertje zijn pleziertje, maar ik vind het helemaal geen zure reacties hier. Naar mijn mening hebben de meeste het hier bij het rechte eind, én vooral, schrijven hun mening(inclusief dhr Hulot) op een heel correcte manier neer.
  • francois van thielen

    5 jaar geleden
    ik vind dat de spelers in dit programma toch het nodige woordspeling brengen om af en toe te lachen,doch de (meeste) proeven en het voortdurend lawaai van het publiek is eerder storend
  • Hans Roels

    5 jaar geleden
    Juiste analyse, uitlachtelevisie van beide zijden brengt ons geen stap dichter bij elkaar, nu zijn we nog minder geneigd om van elkaar te leren. Dit programma is een gemiste kans, door het heel simplistisch format waarin het is gegoten, je leert er uiteindelijk niets uit. Misschien was het wel de bedoeling om Nederlanders en Vlamingen terug wat meer tegenover elkaar te zetten.... heeft dit programma alle schijn van...
  • Max Asse

    5 jaar geleden
    Hier een Nederlander. Het is niet voor niets Holland-België en niet Nederland-België. Voor de mensen uit het Amsterdamse zijn Zeeland, Groningen etc. al buitenland. Combineer dat met uitgeschreven 'spontane' grappen en je hebt dit pareltje.
  • Guido neerinckx

    5 jaar geleden
    Bijzonder juiste analyse.Die Jonas moet tegen zichzelf beschermd worden.