Twee snelwegen urenlang geblokkeerd door ongevallen: meerdere wegenwerkers gewond, ochtendspits draait in de soep

© bfm

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn minstens twee ongevallen gebeurd die de ochtendspits in de war sturen. Twee grote verkeersaders waren urenlang geblokkeerd, bericht het Vlaams Verkeerscentrum. Bij één van de ongevallen raakten volgens de VRT ook meerdere wegenwerkers gewond, van wie één in kritieke toestand zou verkeren.

mtm

LEES OOK. Gladde wegen door aanvriezende mist en ijsplekken

Het betreft het ongeval op de E313 in Westerlo richting Hasselt. Een wagen reed er rond 2 uur in op een werfwagen. Drie arbeiders die bezig waren met het herstellen van de brugvoegen, zouden volgens VRT gewond zijn geraakt. Eén zou in kritieke toestand verkeren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Intussen is de rijweg vrijgemaakt, maar het verkeer werd een tijdlang omgeleid via calamiteitenroute F. Dat gebeurde in Herentals-Oost, in Geel-West mocht men de E313 weer op. “Je houdt best wel rekening met een verliestijd van ongeveer een uur”, waarschuwt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Voor het verkeer van Gent naar Hasselt, raden we aan om over Brussel te rijden”, klinkt het.

(lees verder onder de foto’s)

© bfm

© bfm

© bfm

Paprika’s op de weg

En ook ten noorden van Antwerpen dreigt er vrijdagochtend verkeershinder te ontstaan. Op het complex Antwerpen-haven, waar de aansluiting gebeurt tussen de Ring en de A12 richting Bergen-op-Zoom (Nederland), kantelde rond 1 uur een vrachtwagen. Die was geladen met paprika’s, die over de weg verspreid liggen. “Men is nog bezig met het overladen, dan moet de vrachtwagen nog getakeld worden en het wegdek schoongemaakt. Dit zal nog lang duren”, aldus Bruyninckx.

Door de ploegenwissel in de haven kan er al vroeg verkeershinder ontstaan. Het Verkeerscentrum raadt aan om via de afrit Kanaaldok, de Kruisweg in de haven en de oprit Stabroek naar de A12 te rijden.

© bfm

© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen