Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © BELGA

Kritisch rapport over Belgisch luchtvaartbeleid : "Vliegroutes werden aangepast op basis van dubieuze criteria"

De routes waarlangs vliegtuigen vertrekken en landen op Brussels Airport zijn de voorbije twee decennia "vaker dan normaal aangepast". Al te vaak gebeurde dat op basis van "dubieuze criteria", en zonder de impact die de aanpassing zou hebben op overlast voor omwonenden grondig te analyseren. Dat schrijven De Standaard en Le Soir naar aanleiding van een nieuw rapport over het luchtvaartbeleid van ons land. 

15 reacties

  • Whitefoxie Whitefoxie

    5 jaar geleden
    In het weekend is Brussel de pineut, en de vlamingen ten zuiden van Brussel. Niet, ik herhaal NIET de vlamingen elders. Dus niet klagen over de Brusselse politiek.
  • Frank Vekemans

    5 jaar geleden
    Het plan van de Waalse politiekers begint resultaat op te leveren. Zij doen er alles aan Zaventem in een slecht daglicht te stellen en zo de luchthaven van Charleroi, of moeten we zeggen Brussels South, te promoten zodat alle luchthavenverkeer naar Wallonie word afgeleid. Het plan van Magnette en de anderen lijkt te lukken
  • Chris Vandeneede

    5 jaar geleden
    Wij wonen 30 km van de luchthaven, maar omdat alle vluchten naar het noorden moeten vliegen krijgen wij ze allemaal recht boven onze huizen met veel lawaai en je kan alle letters lezen. Heeft niks met ruimtelijke ordening te maken en alles met NIMBY van Brussel en Wallonie en onze politici zonder motivatie voor het welzijn van hun burgers.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Toen regering Deheane besliste om zaventem te vernieuwen moesten deze verplaatst hebben nu zal steeds problemen zijn De verschillende Regio zijn zo verschillend geworden dat elkaar stokken in wielen steken Ene zonnepanelen +verplicht sorteren ander vrijblijvend zelfs ontmoedigen Wat wil dan met luchthaven?Lawaai-norm zo streng maken dat anderen last moeten dragen ?
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Nieuw is dit niet. Blijkbaar liet indertijd J-L De Haene een paar vliegroutes veranderen om thuis minder lawaai te hebben. 'Hij loste de problemen op zodra ze er waren' niet gespeend van enig eigenbelang.