© AFP

Hillary Clinton bouwt voorsprong op Donald Trump uit in peiling

Hillary Clinton bouwt haar voorsprong op Donald Trump uit in een peiling die zondag publiek werd gemaakt door ABC News en de Washington Post. De Democratische ex-minister van Buitenlandse Zaken heeft nu een marge van 12 procentpunt op haar Republikeinse uitdager. De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden binnen twee weken plaats.

Clinton haalt 50 pct van de stemintenties binnen, tegenover slechts 38 pct voor Trump. In alle peilingen die ABC News heeft verricht sinds het begin van de campagne, heeft Clinton nog nooit zoveel steun gekregen. De score voor Trump was nog nooit zo laag. Na het tweede debat tussen de twee presidentskandidaten op 9 oktober, twee weken geleden, had Clinton nog maar een voorsprong van vier procentpunt.

Volgens de website RealClearPolitics toont het gemiddelde van de nationale peilingen een voorsprong van bijna zes procentpunt voor Clinton, 47,7 pct, tegenover 41,9 pct voor Trump.

Uit de laatste peiling blijkt ook dat 69 pct van de ondervraagde personen niet akkoord gaat met het antwoord van de vastgoedmagnaat op de vrouwen die hem beschuldigen van seksuele agressie. Zaterdag nog beschuldigde hij hen van “leugens” en beloofde hij hen na de verkiezingen van 8 november voor de rechter te dagen. Elf vrouwen hebben tot nog toe Trump publiekelijk beschuldigd van ongewenste aanrakingen.

Naakte Donald Trump onder de hamer voor 20.000 euro

© AFP

© AFP

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een levensgroot standbeeld van een naakte Donald Trump is zaterdag in Los Angeles onder de hamer gegaan voor zo’n 22.000 dollar, omgerekend 20.000 euro. Het weinig flatterende standbeeld van de Republikeinse presidentskandidaat met als titel “The Emperor has no Balls” (“De keizer heeft geen ballen”) maakte deel uit van een veiling van straatkunst.

Trump wordt afgebeeld met een dikke buik en besneden onder de gordel. Het kunstwerk zorgde medio augustus nog voor commotie, toen vijf identieke beelden opdoken in even veel steden: New York, San Francisco, Los Angeles, Cleveland en Seattle. Een anarchistische groepering bleek achter de stunt te zitten. Voorbijgangers gingen graag op de foto met het standbeeld, en op sociale media volgde een lawine aan selfies.

De Amerikaanse autoriteiten lieten de standbeelden nog dezelfde dag verwijderen. Eén exemplaar kon gevrijwaard worden. Een deel van de opbrengst van het geveilde beeld gaat naar een vereniging die zich inzet voor immigranten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer