Direct naar artikelinhoud
Ontslag

Saskia Van Uffelen weg bij Ericsson Belux

'Het zal niet liggen aan de resultaten, die waren zeer goed in België' SASKIA VAN UFFELEN, EX-CEO ERICSSON BELUXBeeld rv

Saskia Van Uffelen is niet langer CEO bij Ericsson Belux. De Fransman Rémi de Montgolfier, die overkomt van de Franse tak van de Zweedse leverancier van telecom- en netwerkapparatuur, vervangt haar.

"Er is besloten om de samenwerking met mij stop te zetten. Ericsson had de voorkeur voor een technisch profiel", zegt Van Uffelen, die sinds april 2014 aan het roer stond van de Belgische tak. "Het is geweten dat vooral het menselijke aspect mij na aan het hart ligt, maar blijkbaar was er nood aan iemand uit de telecomwereld, de corebusiness van het bedrijf."

Volgens de voormalige CEO is er geen achterliggende reden voor haar vertrek en ze benadrukt dan ook dat de samenwerking vlot verliep. "Het zal zeker niet liggen aan de resultaten. Die waren zeer goed in België." De komende weken blijft ze wel nog aan de slag bij Ericsson om voor een vlotte transitie te zorgen.

Van Uffelen wijst er ook op dat ze zelf nog steeds actief is als onafhankelijk bestuurder bij AXA, bpost en Elia. "Ik blijf ook Digital Champion van de federale regering en blijf dus de EU adviseren over digitale transformatie. Voortaan zal ik dat vanuit een meer neutrale rol doen", zegt ze.

Daarnaast heeft Van Uffelen de ambitie om andere bedrijven te helpen bij de uitdagingen die de digitale transformatie met zich meebrengt. Of ze dat dan liever als consultant of opnieuw als CEO doet, laat ze in het midden.

In een korte mededeling bevestigde Ericsson Belux de machtswissel. "Rémi de Montgolfier zal als de nieuwe Key Account Manager & Country Manager Belux de activiteiten van Ericsson op vlak van radio verder ontwikkelen. Daarnaast zal hij op een winstgevende manier Ericsson's Digital & Managed Services verder uitbouwen", luidt het.

De 44-jarige De Montgolfier ging in 2012 bij Ericsson aan de slag als directeur van de account Orange France.