Stofexplosie in silo tijdens opruimwerken bij West-Vlaams bouwbedrijf: één dode, drie zwaargewonden

In het West-Vlaamse Vichte, een deelgemeente van Anzegem, vond een stofexplosie plaats bij bouwfirma Pouleyn. Bij de explosie viel één dode, drie anderen raakten zwaargewond. De lokale brandweer is ter plaatse om het vuur te blussen. Het medisch interventieplan is opgestart.

kmlo, djr

Het dodelijk slachtoffer van de explosie is een 22-jarige Anzegemnaar die werkte voor de reinigingsfirma Cannie uit Oostrozebeke. Ook de drie gewonden werkten voor de reinigingsfirma.

Pouleyn wordt verwarmd met het verbranden van houtafval in een silo. Die vatte gisteren vuur. De brandweer is komen blussen met schuim en alles leek onder controle. Toen de reinigingsfirma vanochtend het schuim kwam oppoetsen, liep het fout.

Een van de reinigers heeft op vier meter hoogte het luik van de silo geopend, waarna die ontplofte. Die ontploffing sloeg ook het luik onderaan de silo weg. De man bovenaan kwam om het leven, maar door het wegslaan van het luik onderaan raakten ook zijn drie collega’s beneden gewond.

In een tweet liet de gemeente Anzegem weten dat de rook die vrijkwam niet schadelijk is. De vier slachtoffers zijn werknemers van Ruimdienst Cannie uit Oostrozebeke. Zij waren aanwezig voor opruimwerken nadat er gisteren al rookontwikkeling bij het bedrijf werd gemeld. Volgens burgemeester Gino Devogelaere werden twee slachtoffers overgebracht naar een ziekenhuis in Gent. De andere gewonden worden verzorgd in Kortrijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© djr

© djr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer