Pascal Smet.
Volledig scherm
Pascal Smet. © Photo News

Pascal Smet vormt Brusselse sp.a-lijst om tot ‘one.brussels’: één stad, één bestuur, één politiezone, één OCMW

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet wordt de lijsttrekker van de sp.a-lijst voor het Brussels Gewest, al zal die lijst de naam one.brussels dragen. Het wordt een meertalige, participatieve lijst waar ook Franstaligen op zullen figureren. Dat schrijven Le Soir en De Standaard en wordt bevestigd aan Belga. De tweede plaats wordt voorbehouden voor een vrouw, waarschijnlijk Franstalig.

8 reacties

  • Hugo Bavré

    5 jaar geleden
    Hoe spreek ik, als eentalige Vlaming, met de anderstalige verkozenen die geen Nederlands kent? Of moet ik een tolk meebrengen?
  • lut vanhyfte

    5 jaar geleden
    Mevrouw Vanderstraeten, Dhr. Desmet wil die B & B pas beginnen na 2024, en dan nog moet hij niet noodzakelijk Portugees kennen; Of hoorde u nog nooit van meertalig personeel? 't is by the way een schitterend idee te strijden voor 1 Brussel!
  • john Roderigas

    5 jaar geleden
    hij kan nog geen tunnels laten herstellen en nu gaat hij zich nestelen in het Europees parlement, je moet hem maar geloven maar het gaat hem enkel om het loon.
  • Francine Vanderstraeten

    5 jaar geleden
    het verschil is beste Pascal, dat we u niet kunnen vergelijken met de burgemeester van Montréal. Tevens zou jij nu niet volop Portugees moeten leren voor uw BB in Brazilië of is er evolutie die wij niet kennen?
  • Johan De clercq

    5 jaar geleden
    Moedig maar helaas politieke zelfmoord : wat wil een rijke Brusselaar MR stemmer, nu te maken hebben met zonevreemd Molenbeek en Anderlecht....idem de rijkere inwoners uit de Woluwe's en Elsene..... Watermaal het zijn 19 baronien en dat zal helaas ook blijven. ....