Verdachte van mislukte overval in bank opgepakt

De lokale politie van de zone Rupel heeft een 33-jarige man uit Puurs-Sint-Amands opgepakt. De man wordt ervan verdacht gepoogd te hebben om een vrouw te overvallen in een bank in de Antwerpsestraat in Boom.

tdk

De feiten speelden zich op 13 januari af. Toen was stapte een vrouw de selfbankingruimte van een bank binnen en voerde een verrichting uit aan een bankautomaat. De verdachte stapte op dat moment binnen en greep de vrouw in kwestie vast.

Hij zou haar ook met (vermoedelijk) een mes - of alleszins iets wat er op leek - bedreigd hebben. De man eiste dat het slachtoffer 400 euro zou afhalen. De vrouw liet zich niet onbetuigd, slaagde erin om zich los te rukken en weg te vluchten. Zonder dat de overvaller geld in handen kreeg.

De politie startte onmiddellijk met een onderzoek en de recherche slaagde erin om deze week de 33-jarige verdachte op te pakken. Hij is ondertussen door de Antwerpse onderzoeksrechter aangehouden. Dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer, die over zijn verdere aanhouding moet oordelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER