‘Schoolstaking voor het klimaat’, staat er op haar bordje te lezen.
Volledig scherm
‘Schoolstaking voor het klimaat’, staat er op haar bordje te lezen. © EPA

“Ik wil dat jullie panikeren. Voel de angst die ik elke dag voel”: Greta Thunberg heeft duidelijke boodschap voor wereldleiders in Davos

KlimaatHet vooruitzicht van de opwarming van de aarde zou alle wereldleiders angst moeten inboezemen en hen tot actie aanzetten. Dat heeft Greta Thunberg, de Zweedse tiener die op enkele weken tijd wereldwijd een icoon is geworden van het klimaatactivisme, op het Wereld Economisch Forum van Davos gezegd.

34 reacties

  • Patrick Peeters

    5 jaar geleden
    Er moet iets gedaan worden maar ze overdrijft schromelijk.
  • andre vanwaeyenberghe

    5 jaar geleden
    Het is inderdaad triest dat je kinderen moet laten opdraven om je zogenaamd gelijk te bewijzen
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Triest om te venemen hoeveel leegheid dat ik lees in de reacties hieronder. Denken jullie nu echt het steeds beter te weten dan mensen die wel de problemen bespreekbaar willen maken en om een oplossing vragen?Denken jullie echt dat je met dooddoeners en uitvluchten jullie fouten kan goedpraten.Is het zo moeilijk om toe te geven dat het kapitalisme vorige eeuw uit de hand is gelopen?
  • Jan De Maeyer

    5 jaar geleden
    1; bouw kerncentrales 2.we zijn met teveel op deze aardbol.
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Zolang overbevolking niet bespreekbaar is komt er geen oplossing. Antwoord van de milieu pausen ik neem het vliegtuig maar betaal milietaks, neem vervuilend openbaar vervoer en bestel online om de helft dan terug te sturen , mijn Taiwanese kleding en phone zijn heilig .