© svh

Gevangene ontsnapt uit gerechtsgebouw in Mechelen, nog altijd op de vlucht

Een gevangene ontsnapte vrijdag omstreeks 16 uur uit het gerechtsgebouw in Mechelen toen hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Dat bevestigt de lokale politie. De man (19) was niet gewapend en ook nog geboeid. De politie hield een grote zoekactie met honden in de binnenstad. Voorlopig zonder resultaat. Hij staat geseind.

jtp, svh, svds, ycb, amd, tg

“De man werd door collega’s van de lokale politie van Dendermonde voorgeleid. Daar heeft hij zich aan zijn bewaking weten te onttrekken”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

De verdachte was bij zijn ontsnapping uit het gerechtshof in de Keizerstraat nog geboeid. Hij moest verhoord worden in een drugsdossier. Op een gegeven moment slaagde de verdachte er in om de inspecteurs te misleiden, rukte hij zich los en zette het op een lopen. Patrouilles, ook in burger, waren in het centrum lange tijd op zoek naar de jongeman.

De politie doorzocht het naburige Sint-Romboutscollege op de Veemarkt, waar de man zich mogelijk schuilhield. Het parket bevestigde later dat dat niet het geval was. “Op basis van verschillende getuigenverklaringen en exploitatie van de camerabeelden gaat de zoekactie voort”, aldus Van de Sande. De ontsnapte verdachte is geen onbekende voor de politie, maar hij zou niet gevaarlijk zijn.

Volgens parketwoordvoerder Lieselotte Claessens gaat het om een 19-jarige man uit Mechelen die werd voorgeleid in een drugsdossier. Ontsnappen is in ons land niet strafbaar, tenzij er tijdens de ontsnapping nieuwe criminele feiten worden gepleegd.

Geprofiteerd van plaspauze

In het Brusselse ziekenhuis Sint-Pieter kon dan weer een gedetineerde uit de gevangenis van Vorst ontsnappen terwijl hij werd binnengebracht voor een medisch onderzoek. De man, Y. Ben Saad, werd begeleid door twee cipiers maar profiteerde van een plaspauze van een van zijn bewakers om het op een lopen te zetten.

Ook hij was geboeid en verdween spoorloos. De Brusselse politie is volop op zoek naar de 40-jarige man, die illegaal in ons land verbleef en veroordeeld werd voor drugsfeiten. De man verbleef in de cel in afwachting van zijn uitwijzing.

Het was al de derde keer dat Ben Saad zogezegd voor een medisch onderzoek binnen moest. De eerste keer werd niets gevonden, de tweede keer werd de man erop betrapt dat hij gewone kleren droeg onder zijn gevangenisplunje. Ook toen plande hij wellicht al een ontsnapping. En ook deze keer zou hij reguliere kledij onder zijn gevangenisuniform gedragen hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer