© Photo News

Juwelier op Astridplein die gestolen juwelen verkocht moet twee weken de deuren sluiten

Het Antwerpse stadsbestuur heeft vrijdag beslist om een juwelierszaak op het Koningin Astridplein te sluiten wegens inbreuken op de politiereglement. De winkel moet van 11 februari tot en met 25 februari dicht.

joro

In artikel 632 van de politiecodex staat dat handelaars verplicht zijn om bij aan- en verkoop van tweedehandsjuwelen de gegevens van het juweel en de klant te registreren. Die registratieplicht werd ingevoerd om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme via die weg te voorkomen. De stad wil de malafide handel in goud en sieraden bestrijden en controleert juwelierszaken daarom streng.

Gestolen juwelen

In het verleden bleek deze juwelier niet in orde te zijn met die wettelijke registratieplicht. Bij een nieuwe controle bleef hij nog steeds in overtreding. Dat kwam aan het licht nadat een vrouw op 26 augustus vorig jaar melding maakte van juwelen in de etalage die volgens haar gestolen waren uit de woning van haar zus. De politie trof daar vervolgens effectief de sieraden aan die als gestolen waren opgegeven. Voor deze juwelen konden geen registratiegegevens van de aankoop worden voorgelegd.

Daarom besliste het stadsbestuur nu om de zaak voor twee weken te sluiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER