Gilles Vanderbeck, de advocaat van beschuldigde Nacer Bendrer.
Volledig scherm
Gilles Vanderbeck, de advocaat van beschuldigde Nacer Bendrer. © BELGA

Advocaat probeert proces rond aanslag Joods Museum in de war te sturen: "Recht op verdediging is geschonden”

Net op het moment dat de speurders op het proces over de aanslag op het Joods Museum met het ene element na het andere op de proppen kwamen in het nadeel van Mehdi Nemmouche heeft de advocaat van de tweede beschuldigde een incident veroorzaakt. Daardoor moest het proces enkele uren onderbroken worden.

14 reacties

  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Indien een advocaat met opzet een incident uit lokt dat het proces kan schade. Zonder dat het incident iets bijdraagd tot de verdediging . Moest zo een persoon geschorst worden door de rechtbank. Ook het uitlokken van procedure fouten moest kunnen bestraft worden met bv beroeps verbod.
  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    Die advocaat is al even crmineel als zij client.
  • August Leemans

    5 jaar geleden
    Vandaag is gerechtigheid niet meer de hoofdzaak bij een proces. Het is een kluwen van technische trucjes geworden waardoor men tracht de echte rechtspraak te omzeilen. Dit is niet wat een rechtschapen burger verwacht van de rechtspraak. Dus weg met die procedure fouten als het niks afdoet aan de eerlijkheid van een proces. Alleen knoeien met bewijsmateriaal mag en kan niet.
  • Anonymous

    5 jaar geleden
    Dat wapen diende zeker om kleiduiven te schieten in het museum.
  • Ronald Van Roy

    5 jaar geleden
    Justitie ,advocaten ,rechters ,aanklagers ,enz zien niet meer in waar het echt om draait. Ze houden zich enkel nog met punten en komma's bezig .