REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Trump maakt voorlopig einde aan de shutdown, maar dreigt met nieuwe maatregelen als hij zijn muur niet krijgt

De shutdown van de Amerikaanse overheid wordt voor drie weken gestaakt. Dat deelde president Trump vanavond mee. De shutdown ging van start op 22 december en houdt al 35 dagen aan. Het is de langste shutdown in de geschiedenis van de VS. De president dreigt echter met een nieuwe shutdown als hij in de loop van de komende weken  geen “eerlijk voorstel” van de Democraten over zijn grensmuur krijgt.

30 reacties

  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Jonathan Wouters, McConnel heeft niet eens de moeite genomen om de voorstellen tot een stemming te brengen. De democraten hebben dus gedaan wat ze moesten doen. Deze shutdown valt volledig op het duo Tump/McConnel.
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Ik heb echt medelijden met die mensen die zo hun loon niet krijgen rekeningen moeten toch betaald worden en ze moeten ook leven. En een deel moet dan nog gratis werken. Wat als ze dat hier zouden doen.
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Jonathan Wouters, u bedoelt zo een halfslachtig voorstel om die muur te laten betalen door de Mexicanen? Als op een buurtfeestje uw buurman zegt dat u zijn nieuwe tesla gaat betalen, roept u uit volle borst toch JA, of niet? Niet verschieten dat op een dag u wakker wordt en er een hoge muur rondom uw eigendom staat met de rekening aan uw kant. Ach, gelukkig vindt u dat normaal.
  • Maxime Vanmaercke

    5 jaar geleden
    Deze nep president is een crack in het bespelen van de media via controverse. Hij haat zogezegd de media, maar hij doet er alles aan om constant bestaande structuren omver te werpen en zo media-aandacht te verwerven. Hopelijk krijgt hij geen 2de ambtstermijn. Een ramp voor Amerika. Tweedracht zaaien is zijn motto.
  • Walter De Vuyst

    5 jaar geleden
    Wat is een land zonder overheid ? 1 maand shutdown en de V.S. ligt in de touwen . Voor Trump moet het bijzonder vernederend zijn om door hem verguisde ambtenaren terug aan het werk te laten om de stabiliteit van het land te waarborgen .