Vader belaagt leerlingen, politie komt tussenbeide

© BELGA

Op Sint-Laurens, de middelbare school in de Patronagestraat, liep een conflict vrijdagmiddag uit de hand. De politie kwam ter plaatse om de amokmakers te scheiden.

svg, kvw

De ruzie ging tussen de vader en broer van een leerling van de school en een vijftal leerlingen van de tweede graad. “De ruzie ontstond tijdens de middagpauze”, zegt woordvoerder Ruben Beke. “Er kwam wat duw- en trekwerk aan te pas. Het dreigde uit de hand te lopen en de politie diende ter plaatse te komen.”

Al snel deden de wildste verhalen over het incident de ronde, maar die bleken fel overdreven te zijn. Beke: “Het klopt dat sommige betrokkenen wat oppervlakkige verwondingen hadden, maar er diende niemand naar het ziekenhuis gebracht te worden. De vechtersbazen werden gescheiden door de politie en werden meegenomen voor verhoor. De lessen konden gewoon doorgaan. Uiteraard betreurt onze school het incident. Dat mensen van buitenaf amok komen maken kan hoegenaamd niet.”

Naar verluidt lag een uit de hand gelopen sneeuwballengevecht aan de basis van de ruzie, maar zeker is dat niet. Het parket Oost-Vlaanderen werd ingelicht. Daar kon men vrijdagavond nog geen duidelijkheid scheppen over de precieze aanleiding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen