‘Callboys’-fan realiseert het onwaarschijnlijke: “Ik heb de munt van Jay Vleugels gevonden!”

© Facebook

Een grote fan van de televisieserie ‘Callboys’ op VIER heeft voor een huzarenstukje gezorgd. Gelenaar Kasper Taeymans trok na de uitzending naar de Vlooybergtoren in Tielt-Winge om de munt van het personage Jay Vleugels (Rik Verheye) op te sporen. “In eerste instantie dacht ik een middeleeuwse munt te hebben gevonden”, aldus Taeymans.

bap

De laatste aflevering van de VIER-televisieserie ‘Callboys’ eindigde donderdagavond op een mooie noot. Randy Paret (gespeeld door Bart Hollanders) smeet de ondertussen legendarische munt van Jay Vleugels (Rik Verheye) van de Vlooybergtoren in Tielt-Winge.

Metaaldetector

Iets wat Kasper Taeymans, een fan van het eerste uur uit Geel, duidelijk inspireerde. Meteen na de uitzending zette hij met zijn wagen en vriendin koers naar het unieke bouwwerk. “Toen Randy de munt van de toren gooide, gevolgd door een scène van het omringende maïsveld, tijdens twee verschillende jaargetijden, was ik ervan overtuigd dat de munt er nog zou liggen”, vertelt hij op de sociale netwerksite Facebook. “Het feit dat Jan Eelen in het verleden al fictie met non-fictie combineerde, overtuigde mij nog meer van de aanwezigheid van de munt.”

Om middernacht kwam het koppel aan op de locatie en gewapend met een met een metaaldetector begonnen ze met volle goesting aan de zoektocht. Maar veel leverde dat in het begin niet op, zo werden er maar “2 eurocentmuntjes, bierdopjes en andere rommel” gevonden.

Vreugdedansje

Maar plots gebeurt het onwaarschijnlijke. “Net voor ik mijn vriendin gelijk wou geven dat de munt er waarschijnlijk niet lag, kreeg ik een mooi signaal onder de schotel van mijn metaaldetector. In eerste instantie dacht ik een middeleeuwse munt te hebben gevonden gezien het wapenschildachtige patroon dat erop stond. In de serie werd slechts één zijde van de munt getoond omdat er op de andere kant een bestaand telefoonnummer staat.”

“Toen ik de munt omdraaide en tegelijk het zand eraf veegde, verscheen Jay’s hoofd op de zilveren munt”, besluit Taeymans. “Na een gezamenlijk vreugdedansje en een kleine amateuristische fotoshoot zijn we met onze nieuwe aanwinst naar huis gekeerd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen