Onderzoek naar brand op Brusselse noord-zuidas, kwaad opzet niet uitgesloten

© Dieter Telemans

Spoorwegnetbeheerder Infrabel en de politie hebben een onderzoek gestart naar een brandje zaterdagochtend op de Brusselse noord-zuidas. Ook de piste van kwaad opzet wordt onderzocht. Het incident leidde tot hinder, ondertussen kan het spoorverkeer er weer over vier sporen rijden.

pvm

Het treinverkeer werd zaterdagochtend om kwart voor tien tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid onderbroken wegens rookontwikkeling in een tunnelkoker ter hoogte van het station Brussel-Congres. Om 10.50 uur werden de eerste twee sporen vrijgegeven, sinds iets na 12.00 uur zijn er weer vier sporen beschikbaar. Aangezien er dit weekend werkzaamheden gepland waren in een van de drie tunnelkokers, zou het treinverkeer sowieso maar op vier van de zes sporen rijden.

‘De werkzaamheden zijn stilgelegd, waardoor er in die tunnelkoker nu ook treinen kunnen rijden’, zegt Petit. De sporen in de koker waar het brandje ontstond, blijven nog afgesloten.

De oorzaak van het brandje is nog niet bekend. Infrabel en de politie hebben een onderzoek gestart, en sluiten de piste van kwaad opzet niet uit, aldus nog Petit.

Door het incident waren er vertragingen tot een uur. Die zullen geleidelijk aan weggewerkt worden, maar Infrabel verwacht toch nog enkele uren gevolgvertragingen.