Vlnr. Vlaams minister-president Geert Bourgeois, partijvoorzitter Bart De Wever en ex-vicepremier Jan Jambon (archiefbeeld).
Volledig scherm
Vlnr. Vlaams minister-president Geert Bourgeois, partijvoorzitter Bart De Wever en ex-vicepremier Jan Jambon (archiefbeeld). © Photo News

N-VA houdt campagnedag over confederalisme: "Huidig federalisme is failliet, wij leven in de slechtste van alle werelden”

“Na vier jaar in het centrum van de macht is bij mij de analyse alleen nog maar sterker geworden. Ik kan nu echt spreken als ervaringsdeskundige. Wij leven in de slechtste van alle mogelijke werelden.” Dat zei voormalige N-VA-vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon deze voormiddag op de eerste van vier V-dagen van N-VA. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts is het huidige federale model “failliet”.

146 reacties

  • van bogaert jeroen

    5 jaar geleden
    Ik ben altijd vlaams gezind geweest.maar ik stem nog liever pvda dan nog 1 keer nva
  • Rony Bekaert

    5 jaar geleden
    Citaat : "de uitkeringen kunnen blijven stijgen met de index" . De lonen mogen de index niet volgen volgens BDW , en gaan bijgevolg omlaag gaan als het aan hem ligt !! Nu vraag ik mij af wat er gaat gebeuren met de uitkeringen op lange termijn ? Want aangezien de uitkeringen moeten komen van rsz afhoudingen op de lonen , 1+1=2........ Maarja dat zal maar pas veel later duidelijk worden , en dan is zijn naam haas ........
  • Jose Delie

    5 jaar geleden
    En toch ! Is België een van de beste landen om in te leven ,zelfs in Europa ,laat staan in de wereld !!! Heb in het buitenland genoeg gezien.!!! Moet het natuurlijk willen zien !!!
  • peter servranckx

    5 jaar geleden
    En na de verkiezingen zal hij het weer beu zijn van al dat geruzie en zullen ze, als beste vriendjes, met de PS samenregeren. Wie gelooft deze partij nog ? Dit is eigenlijk de ergste partij waar je op kan stemmen
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Dezelfde zever zoals vijf jaar geleden, al weten ze heel goed bij n-va dat daar toch niks van in huis komt. Na de verkiezingen spreekt De Wever dan weer totaal anders.