Saartje Vandendriessche openhartig na overlijden ex-vriend: “Iets dat je voor de rest van je leven meeneemt”

Omroepster Saartje Vandendriessche heeft onverwacht enkele zware tegenslagen moeten verwerken. In ‘Het Heilig Huis van Hanssen’ op Joe vertelde ze hoe zwaar ze het had en hoe ze hulp zocht na het overlijden van haar ex-vriend Thomas Verschueren (31) uit Mechelen.

mrra

De dood van haar ex-vriend betekende een dubbel verlies, een dubbele verwerking. “Dat was een hele zware slag, een relatie afbreken is niet leuk. We hadden het er allebei moeilijk mee. Dan is die persoon er plots niet meer en kom je nog eens in een rouwproces. Dat heeft er mentaal echt zwaar ingehakt. Ik had het gevoel dat ik dat niet alleen kon verwerken dus heb ik begeleiding gezocht en traumabegeleiding gekregen”, begint Saartje.

De omgeving van Saartje stond voor haar klaar, maar ook dat was bijzonder overweldigend. “Je krijgt van iedereen sms’en, facebookberichten en telefoontjes. Dat is in de eerste plaats een tsunami die op je afkomt. Wat er gebeurd is, is iets dat je voor de rest van je leven meeneemt. Maar het is straf hoeveel warme mensen voor je klaarstaan. Dus dat heeft natuurlijk ook een mooie kant, het gevoel dat je niet alleen bent en uw verdriet kunt delen. Ik vind het nog altijd moeilijk om erover te praten en ik weet niet of ik het ooit zal doen”, vertelt Saartje openhartig aan Evi.

Van co-ouderschap tot haar “mediageile hond”

Saartje haalt haar geluk nu uit het leven met haar hond. Een BH, een bekende hond. “Ik nam Fiji heel veel mee naar mijn werk en tijdens het omroepen lette de eindregisseur op haar. Als ik met Vlaanderen Vakantieland naar een natuurdomein ging, nam ik mijn hond mee en kwam die op televisie. Op den duur werd ik op straat ook aangesproken omdat mensen mij herkenden aan mijn hond. Fiji was ook heel mediageil. Die wist ook wanneer ze aan het draaien waren en wat hij moest doen,” lacht Saartje.

De omroepster is niet bang voor de toekomst. “Ik ga zeker niet in een zwart gat vallen als tv-werk plots zou stoppen”, klinkt het. “Ik wil zoveel doen, er is zoveel interessants. Ik zou wel met voeding en wilde eetbare planten willen werken. Of iets met coaching, een bedrijf opstarten met nieuwe producten,… Het gaat dus echt alle kanten uit. Mijn leven zou niet stoppen mocht televisie afgerond zijn want ik heb eigenlijk nog wel veel toffe dingen te doen”, aldus Saartje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer