AA Gent lijdt pijnlijke nederlaag in Eupen na twee goals in blessuretijd

KAA Gent heeft een bijzonder zure nederlaag geleden op het veld van Eupen. De Buffalo’s stonden tot in de 90e minuut met 1-2 voor, maar slikten in een knotsgekke slotfase nog twee goals in de toegevoegde tijd. Het werd 3-2. Bij 2-2 werd een kopbal van Coulibaly al dan niet over de doellijn weggetikt door de Eupense keeper.

md

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Eupen

AA Gent

Na de Europese pandoering (5-0) op bezoek bij Shakthar Donetsk moest AA Gent reageren bij de hekkensluiter uit de Jupiler Pro League. Van der Bruggen, Foket en Perbet verdwenen naar de bank, Schoofs, Coulibaly en Ndongala mochten starten.

De zware nederlaag in Oekraïne zat duidelijk nog in de kleren bij de Buffalo’s want de eerste helft was simpelweg niet goed. Bovendien werden er achterin opnieuw cadeautjes uitgedeeld. Gelukkig voor AA gent profiteerde de thuisploeg dit keer niet van een weggever van Gershon. Hein Vanhaezebrouck werd er gek van.

Na een kansarme eerste helft was het dan de beurt aan Eupen om een doelpunt in geschenkverpakking aan te bieden. Al Abdulrahman tackelde domweg Ndongala onderuit in de zestien meter: strafschop. Die werd feilloos omgezet door Milicevic, een ex-speler van Eupen nota bene.

Ook in de tweede helft was het voetbal van AA Gent pover. En het werd er niet beter op toen Davidazda na 50 minuten met een tweede gele kaart naar binnen werd gestuurd. Een terechte bestraffing voor een onbesuisde tackle op George . AA Gent moest nog veertig minuten met tien verder.

Eupen rook zijn kans en ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar de Oostkantonners namen daarbij de nodige risico’s. AA Gent loerde op de counter en Renato Neto rondde er eentje na 63 minuten succesvol af: 0-2 en de match leek gespeeld.

Maar Eupen gaf niet af en bleef in zijn kansen geloven. En terecht. In de 70e minuut lukte Sylla de aansluitingstreffer. En in een dolle slotfase profiteerde Cases van een inschattingsfout van doelman Rinne om de verdiende gelijkmaker binnen te trappen.

Knotsgekker hoefde het niet meer te worden want in de 91e minuut werd een kopbal van Coulibaly al dan niet over de lijn weggetikt door Van Crombrugge, aan de overkant scoorde Eupen alsnog de winning goal.