Witsel scoort voor tweede week op rij voor Dortmund: knap afstandsschot in ruime zege

Axel Witsel blijft maar indruk maken bij Borussia Dortmund. Nadat hij vorige week al goed was voor het enige doelpunt op bezoek bij RB Leipzig, scoorde de Belgische middenvelder ook dit weekend weer voor geel-zwart. De Rode Duivel scoorde met een knap afstandsschot het laatste doelpunt van de thuisploeg in een ruime 5-1 zege tegen Hannover 96. Dortmund blijft zo aan de leiding van de Duitse Bundesliga. Voor Witsel was het al zijn vijfde goal van het seizoen.

wic, blg

Het duurde tot de 21e minuut eer de Borussen een versnelling hoger schakelden en aanspraak maakten op de voorsprong: Marco Reus ontbond zijn duivels en trof de paal. Even later deed Achraf Hakimi wat Reus verzaakte te doen en stond het 1-0. Nog voor de pauze kon Raphael Guerreiro ei zo na verdubbelen, maar zijn schot werd gered door doelman Michael Esser. In de 60e minuut haalde Reus zijn gram op aangeven van Hakimi, twee minuten later deed Mario Götze de netten een derde maal trillen.

En nog was de honger van Borussia niet gestild: enkele minuten later werd de Hannover-defensie alweer op een hoopje gespeeld en schoot Raphael Guerreiro van dichtbij simpel de 4-0 binnen. De eerredder van de bezoekers in het slot was slechts een voetnoot, in tegenstelling tot de goal van Axel Witsel, die vanop ruime afstand in de linkse hoek binnen trapte.