Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © iStock

West-Vlaamse leraar start protestactie "tegen teloorgang van kwaliteit van ons onderwijs"

Johan Strobbe, leraar geschiedenis aan het Klein Seminarie van Roeselare, wil vanaf maandag 28 januari gedurende drie weken zoveel mogelijk 'protestkaarten' verdelen in vrije scholen die de leerlingen, hun ouders en leerkrachten dan opsturen naar Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). "Wij eisen dat minister Crevits ondubbelzinnig verklaart dat ze geen hervormingen steunt die geen breed draagvlak vinden bij leraren, leerlingen, ouders en opvoeders. En dat ze verklaart dat de geborgenheid en de eigenheid van elke school primeert op teugelloze schaalvergroting", zegt Strobbe. Volgens de man daalt de kwaliteit van ons onderwijs zienderogen. Met zijn actie wil hij dat proces doen stoppen. 

54 reacties

  • Frederick Timmerman

    5 jaar geleden
    Ik kan alleen maar sympathie hebben voor deze man.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Het onderwijs is een ramp.Ben nog van 0800 tot 1700 uur dagelijks naar de school gelopen en de zaterdag erbij.Algebra ,Meetkunde een fractie van wat je toen kreeg. Gebuisd was gebuisd van delibereren geen sprake ,ofwel deed je Uw jaar over of je ging niveau naar onder en dan had je ook afgestudeerden die kennis hadden ,van-daag nemen ze hun mobieltje uit hun zakken om 7x7 uit te rekenen ,bedroevend.
  • Marnik De Swaef

    5 jaar geleden
    Het is allemaal goednieuwsshow in VTR journaal (door de staat gestuurde propagandamachiene) helaas is de realiteit anders ...
  • Kurt Vlaminck

    5 jaar geleden
    Er is maar één echte reden waarom het onderwijs achteruit gaat. En objectief feit dat politiek correct Vlaanderen niet wil erkennen en voordurend wil achterhouden. Neem de wereld kaart erbij en bekijk het IQ per country. Map dit even met de verandering van onze maatschappelijke culturele verrijking, en term dat men zo graag gebruikt. Dan weet je genoeg. Als je mensen met een maximum IQ van 80 à 85 importeerd naar een land met met een IQ van gemiddeld 105, ja, meer hoef je niet uit te leggen.
  • Ludwig Van Hee

    5 jaar geleden
    Eindelijk....Die man moet veel steun krijgen.