Wie hybride of elektrisch rijdt, laadt zijn wagen niet altijd met groene stroom op.
Volledig scherm
Wie hybride of elektrisch rijdt, laadt zijn wagen niet altijd met groene stroom op. © rv

Kwart 'groene' auto's tankt grijze stroom

Meer dan één op twee Belgen die vandaag hybride of elektrisch rijdt, laadt de batterij van zijn wagen niet op met groene stroom of staat daar niet bij stil. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

58 reacties

  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    William Masson, dat klopt niet, je kan ook opladen aan een gewoon stopcontact, alleen zal het dan langer duren. Maar als je dat 's nacht doet, is dat geen probleem, en is het door de nachttarief nog goedkoper ook. Bovendien is bij een aantal constructeurs de laadinfrastructuur in de aankoop van de wagen mee voorzien.
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Een EV is uiteraard maar zo groen als de stroom die het tankt. Maar je hebt tenminste de keuze, een brandstofwagen zal altijd vervuilend zijn. En het is bovendien veel eenvoudiger en efficiënter filters te plaatsen op de schoorsteen van een centrale, dan filters te moeten voorzien op miljoenen uitlaten.
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Wat niemand hier vermeld ,dus verzwijgt of niet weet , is dat je voor het opladen een voldoende ‘zware ‘ aansluiting van de netbeheerder moet hebben. Reken vlug op 32 A drijfkracht. Wil je af van alle fossiele brandstoffen in de woning en ga je. 100% elektrisch warmtepomp enzo ga maar voor 64 A . Punt is kost minstens kleine 10,000 € en is dikwijls niet overal technisch realiseerbaar er komt heel wat breekwerk voor de zware bekabeling aan te pas.
  • Sonia Lockkamper

    5 jaar geleden
    uitkomst ja ma hoela zwart met wit word grijs groen met grijs word ? juist ja waar blijven die groene nu groene energie bestaat gewoon niet meng proper water met vuil en je krijgt meer vuil water simpel
  • louis van hoeylandt

    5 jaar geleden
    wie heeft het woord groenstroom uitgevonden ? dat besta gewoon weg niet , wind en zon energie is om te lachen het kost meer energie om te produceren dan dat het ooit kan opbrengen , te zot om dood te doen groenen stroom