Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photo News

Dit verandert er op 1 februari: nieuwe tarieven bij NMBS en De Lijn, en stoppen met roken wordt goedkoper

Februari staat voor de deur, en dat brengt veranderingen met zich mee. Zo sleutelen De Lijn en de NMBS aan hun tarieven en wordt een nieuwe regeling voor het voorlopig rijbewijs van kracht. Daarnaast mag de federale overheid vanaf 1 februari voor het eerst een beroep doen op uitzendkrachten en wordt rookstopmedicatie voortaan beter terugbetaald.

106 reacties

  • Jean Lazoore

    5 jaar geleden
    Railpass 7,8 procent duurder, dat is de stijging van de index zeker ? Schandalig.
  • Roy Coocks

    5 jaar geleden
    Voor stoppen met roken wil ze tegemoetkomen alhoewel die hypocriet niets liever heeft dat er zoveel mogelijk gepaft wordt om de staatskas te spekken. Maar de terugbetaling van de voor sommigen noodzakelijke medicijnen wordt door De Block teruggeschroefd. De slechtste minister op het departement van Volksgezondheid ooit.
  • Nona De Dobbeleer

    5 jaar geleden
    Gewoon schandalig erg. Loon gaat niet omhoog.
  • Melanie Degucht

    5 jaar geleden
    Dagelijks treinen met vertraging! In de jaren 60/70 nam ik dagelijks de trein, toen reden de treinen stipt, als er al eens een vertraging was van 2/3 minuten, wat uitzonderlijk was, werd dat omgeroepen en als je bij aankomst nog een bus moest nemen wachtte die 'braaf' tot als de trein aangekomen was. Nu is alles computer gestuurd en niets werkt naar behoren.
  • John Ulmer

    5 jaar geleden
    langs de ene kant mensen pushen naar het openbaar vervoer en langs de andere kant om de haverklap de prijzen verhogen. 26 mei, mensen !