thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

“In de ogen van mijn vrienden werd ik na mijn 35ste als single een steeds ernstiger geval. Alsof je er pas echt toe doet als je met iemand bent”

Voor Mira (38) was daten een noodzakelijk kwaad, tot ze een heel stuk in de dertig was. Ze zat liever in haar eentje naar series te kijken, lekker thuis. Die ene date, in dat saaie café, wou ze dan ook bijna afzeggen... 

13 reacties

  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Daten helpt niets, letterlijk niets. Zoek een vrouw of man op gewone gelegenheden, niet op dating-oorden. En je zal vanzelf de ideale vinden.
  • Mario Van Holle

    5 jaar geleden
    Ja je moet volgens de maatschappij in het perfecte beeldje passen anders ben je vreem en hoor je er niet echt bij ! Beter single en gelukkig zijn dan met iemand samen zijn en het gevoel hebben dat je alleen bent
  • CV DL

    5 jaar geleden
    'samenzijn' is een sociale druk opgelegd door maatschappij en religie. Je moet niet doen wat een ander doet door conditionering. Als je gelukkig bent alleen, ik heb er alle begrip voor.
  • Marc Van der Vloedt

    5 jaar geleden
    Blijkbaar veel verschillende begrippen van "single". Single willen zijn en blijven (doelbewust een zelfstandig leven leiden), single geworden (scheiding, dood partner, einde relatie) zijn of zelf versinglen (de vlucht vooruit voor alle verantwoordelijkheden...) en dan krijgt dat etiket echt de waarde dat er toe doet !
  • Hubert Wouters

    5 jaar geleden
    Ik ben ook single en voel mij daarin goed. Ik voel mij allesbehalve eenzaam. Waarom moet je een relatie hebben of getrouwd zijn. Als je je goed voelt met alleen te zijn is het toch goed. Niemand heeft zich daarmee te moeien, ook je vrienden of vriendinnen niet. Zij die gehuwd zijn, zijn ook niet altijd gelukkig.