Direct naar artikelinhoud
Antwerpen

Antwerpse politie voert grote controleactie uit op het Eilandje na klachten van overlast

Archiefbeeld.Beeld Lokale Politie Antwerpen

De Antwerpse politie heeft afgelopen nacht een grote controleactie uitgevoerd in de omgeving van het Eilandje, na tal van klachten over overlast door drank- en drugsmisbruik. De agenten namen drugs en verboden wapens in beslag en er werd ook ruim geverbaliseerd voor verkeersovertredingen.

De politie controleerde in de Oesterstraat 88 voertuigen en 78 personen. Een bestuurder legde een positieve ademtest af en zijn rijbewijs werd voor zes uur ingetrokken, bij verschillende anderen werd in totaal 4,1 gram hasj en 2,2 gram cannabis gevonden. Er werd ook geverbaliseerd voor parkeerovertredingen, het niet dragen van een gordel, gsm’en achter het stuur, geen geldige verzekering, etc.

‘Deze acties zijn nodig om de leefbaarheid van onze stad veilig te stellen’
Bart De Wever, Antwerps burgemeester

De politie bezocht ook drie horecazaken in de Grote Pieter Potstraat, waar 124 personen gecontroleerd werden. Er werd 3,6 gram cocaïne, 7,42 gram cannabis, 1,85 gram speed, 2 xtc-tabletten en 2,1 gram heroïne in beslag genomen. De agenten vonden ook vier verboden wapens, waaronder een grote dolk en een honkbalknuppel. Voorts werden nog zeven illegalen betrapt en een persoon die geseind stond met een bevel tot gevangenneming.

“Deze acties zijn nodig om de leefbaarheid van onze stad veilig te stellen” reageert burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Het Eilandje is een stadsdeel in volle ontwikkeling, waar we werken aan het evenwicht tussen het bruisende uitgaansleven en de rust voor het stijgend aantal bewoners. We hebben onlangs nog een nieuw wijkteam voorgesteld, en met deze grootschalige actie maken we duidelijk dat we de buurt van dichtbij opvolgen en dat we er zijn voor de bewoners. Met de controles aan de Grote Pieter Potstraat geven we bovendien het signaal dat we geen overlast tolereren.”