Dieter Nijs
Volledig scherm
© Dieter Nijs

Grootste klimaatmars ooit in ons land: maar liefst 70.000 mensen op de been

binnenlandVandaag verwachtten de organisatoren van Rise for Climate ongeveer 30.000 mensen op de klimaatmars in Brussel, maar volgens de Brusselse politie waren er maar liefst 70.000 betogers aanwezig. Daarmee is het de grootste klimaatmars ooit in ons land. “Indien de politici ons nu nog niet gehoord hebben, dan zal het payback time worden met de verkiezingen”, klinkt het bij de organisatoren van Rise for Climate.

217 reacties

  • Gerd Peeters

    5 jaar geleden
    Overdrijven is ook een kunst, 70 000 mensen, die weten niet wat ze zeggen geloof ik. En de rotzooi dat die achterlaten zal ook niet te overzien zijn. Een beter leefmilieu begint bij je eigen, hoe zijn die allemaal naar daar gekomen? Al die auto's zijn ook niet goed voor het milieu, en de ministers zullen dit aangrijpen om alles nog veel duurder te maken, hebben jullie daar al eens aan gedacht?
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    70.000 ams het waar is waar ik aan twijfel maar dan nog is het maar 0,55% van de bevolking dit stelt niks voor hier word gedaan alsof heel de bevolking deel genomen heeft. Volgens mij zijn die andere 99,5% niet akkord met die betogers en daar moet men rekening mee houden niet met deze minderheid.
  • Saïda Weemaes

    5 jaar geleden
    Dik overdreven het getal , ook is beter te gaan betogen tegen de dure belastingen, corruptie, Globaliseren, leugens politicus.
  • Erik Scheyltjens

    5 jaar geleden
    Ze mogen er al mee stoppen voor mijn part...alsof wij in Belgie ook maar iets kunnen doen aan het klimaat...bruinkoolcentrales in Duitsland remember??...
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    30.000 MET DE TREIN en al de andere 40.000 met de fiets te voet met paard en kar maar misschien toch maar de auto nemen dat is rapper en we zitten warm en droog.Die 70.000 zal zoals gewoonlijk dik overdreven zijn door de organisatoren die alles dubbel tellen.
  1. Voor U streeft in juni naar 7 procent van de stemmen: “Wat doen we met de provincies en de Senaat? Afschaffen”

    Voor U streeft in juni naar 7 procent van de stemmen: “Wat doen we met de provincies en de Senaat? Afschaffen”

    De nieuwe politieke partij Voor U streeft ernaar om op 9 juni minstens 7 procent van de stemmen te behalen, zo verklaarde oprichtster Els Ampe tijdens haar eerste verkiezingscongres in Rumst. Daar presenteerde ze ook het verkiezingsprogramma van haar partij, gericht op het versterken van de koopkracht, het verminderen van de schuldenlast, en het aanpakken van de particratie en migratiekwesties. Dat schrijft ‘VRT NWS’.
  2. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”